Finanslovsforslag truer uddannelsernes kvalitet

Forlængelsen af omprioriteringsbidraget til 2022 i regeringens forslag til finanslov er ikke bare en skuffelse, men også et klart signal om, at regeringen ikke kerer sig om uddannelser, som alle hjørner af Danmark er afhængig af, mener Danske Professionshøjskoler.

”Alle hjørner af samfundet er afhængig af gode uddannelser uanset, om du skal have ingeniører til din virksomhed eller en god start på tilværelsen for dine børn. Det kan uddannelserne ikke levere, når vi får fire år mere med væsentlig færre ressourcer samtidig med, at kravene til dokumentation stiger, og staten strammer styringen”, siger Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler.

I perioden 2016-2021, som var den hidtidige løbeperiode for omprioriteringsbidraget, skærer besparelserne 1,7 mia. kr. alene på professionshøjskolerne, og med forlængelsen er beløbet formentlig tæt på 2 mia. kr.

”Det er dybt skuffende, at en regering, som anerkender betydningen af gode uddannelser og vil styrke fagligheden i folkeskolen, fremme indsatsen for udsatte i dagtilbud og styrken sundheden, ikke indser, at det ikke kan lade sig gøre, hvis man samtidig systematisk svækker uddannelserne”, siger Stefan Hermann.

Han ser det ikke som en god nyhed, at regeringen sætter en udløbsdato på omprioriteringsbidraget, når datoen ligger så langt ude i fremtiden. I stedet opfordrer han til handling fra de partier, som tidligere har meldt ud, at de vil af med omprioriteringsbidraget.

”Et flertal i Folketinget har åbent erklæret, at de vil af med omprioriteringsbidraget. Nu må handlingen komme fra dem, så vi kan afværge yderligere skader på uddannelserne og centralnerven i det danske velfærdssamfund”, siger Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler.

Tilmeld nyhedsbrev